
Q. How do I start the process?  
A: A sample analysis request form must be provided to the county agricultural commissioner no 
less than 30 calendar days prior to the anticipated harvest date, which initiates the sampling of 
the planting site.  
 
Q. Which laboratory can I use to test the industrial hemp sample? 
A: Section 4943(b) in Title 3 of the California Code of Regulations requires the use of a 
department-approved testing laboratory to test industrial hemp for THC concentration.  A list of 
approved laboratories can be found on the CDFA’s Industrial Hemp Program webpage .  
 
Q. I have submitted the sample analysis request form, but I have decided to change my harvest 
start date.  What should I do? 
A:  Section 4940(b)(4) in Title 3 of the California Code of Regulations requires registrants to 
notify the commissioner of any changes to the sample analysis request form no less than two 
calendar days prior to the scheduled sampling date.  The sample analysis request form must be 
amended to include the new anticipated harvest start date and the scheduled sampling date 
may be subject to change.  
 
Q.  How is it determined whether a crop has passed as California Industrial Hemp? 
A:  Section 4944(b)(18) in Title 3 of the California Code of Regulations (CCR) requires the words 
“PASSED AS CALIFORNIA INDUSTRIAL HEMP” or “FAILED AS CALIFORNIA INDUSTRIAL HEMP” at 
or near the top of the laboratory test report.  “PASSED AS CALIFORNIA INDUSTRIAL HEMP” will 
appear if the laboratory test report indicates a percentage concentration of THC that is within 
the acceptable hemp THC level. 
 
3 CCR Section 4890(a)(1) defines acceptable hemp THC level as “a THC concentration that falls 
within the distribution or range that includes three-tenths of one percent or less that is 
produced when the measurement of uncertainty is applied to the reported THC 
concentration. For example, if the reported THC concentration of a sample is 0.35% and the 
measurement of uncertainty is ± 0.06%, the measured THC concentration would range from 
0.29% to 0.41%. Because 0.3% is within the distribution or range, the sample is within the 
acceptable hemp THC level.”  
 
Q. When can I harvest my industrial hemp plants? 
A: You may harvest once you receive a passing laboratory report in accordance 3 CCR Sections 
4940-4945.  A harvest report must be provided to the county agricultural commissioner 
within 72 hours following the completion of harvest. 
 
Q. What is the harvest timeframe I have and what if I need additional time?  
A:  3 CCR Section 4946(a)(3) specifies that harvest must be completed within 30 calendar days 
from the sampling date.  Registrants may request for additional sampling and testing in 
accordance with the procedures outlined in Section 4940 to extend the harvest timeframe.  
We recommend that the registrants contact their local county agricultural commissioner 
regarding sampling needs.  
 
 
For more information on the program, visit CDFA’s Industrial Hemp Program webpage. If you have any questions, contact Industrial 

Hemp Program at (916) 654-0435 or  industrialhemp@cdfa.ca.gov.  
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